Ben jij de vrouw die zichzelf altijd op de laatste plek zet? Er klaar voor is om, zonder schuldgevoel, jezelf op de eerste plaats te zetten? 

 Je voelt dat dit niet de ware jij is…
maar je zit vast.

Want misschien herken je het wel; Je bent zo gewend om te presenteren, houdt van resultaten en geniet van dingen creëren. Je werkt op zo’n hoog tempo, dat je jezelf voorbij rent….

Daar kom je vaak pas achter als het te laat is. ‘Misschien moet ik wat rustiger aan doen’, denk je als je helemaal uitgeblust op de bank zit. Je hebt geen energie meer. Niet om thuis echt aanwezig te zijn bij je kinderen, je partner of vriendinnen.

En zelfs dan, dan geef je nog niet toe aan dat gevoel. Ik weet het, want ik ben ook zo geweest. Soms val ik zelfs nog steeds in die valkuil als ik even niet oplet. Je bent ervan overtuigd dat als jij een stapje terug doet, je gezin, werk en sociale leven in duigen vallen. Immers zijn er een hoop mensen die jou nodig hebben. 

Als jij dit herkent, dan zeg ik tegen jou: denk eens aan jezelf. Sta eens stil bij het feit dat we het hier hebben over jouw gezondheid. Want als jij weinig of geen energie meer hebt, omdat je simpelweg altijd maar aan staat en nooit eens op de pauze knop drukt, zal jouw geest en lichaam (hard) gaan protesteren.

Hoe weet je dat het tijd is om even op die pauze knop te drukken?

Als je allemaal (vage) lichamelijke klachten ervaart.

Of een continue stroom van gedachten die niet op lijkt te houden. Concentreren wordt moeilijker, in slaap komen gaat niet meer (makkelijk) of je wordt kribbig naar je omgeving. 

Je voelt je gejaagd, gehaast, vermoeid en op…

sommige momenten emotioneel onstabiel en ongelukkig want je hebt het gevoel dat je een hoop verkeerd doet en overal in tekort schiet. 

Je raakt steeds verder verwijderd van je ware zelf.

De zorgeloze en blij jij. Heel geleidelijk word je een gespannen versie van jezelf. Je hoort jezelf dingen zeggen die je niet wil zeggen en die vrouw in de spiegel herken je ook niet meer.

Gedachten waarin je dagelijks onbewust over jezelf oordeelt

Zoals: ‘Ik ben geen goeie moeder, want ik wil alleen maar zo snel mogelijk het eten op tafel en de kinderen naar bed omdat ik op de bank wil ploffen en in mijn telefoon wil duiken’.

Dit is niet oké.
Dat verdien je niet.

Want je doet zo je best voor anderen. Je doet zo je best maar het lijkt nooit genoeg te zijn. Niet op het werk, in het gezin, in je relatie en vriendschappen. Het voelt alsof je altijd te veel te doen hebt, en te weinig tijd. 

Op de momenten dat je uit je slof schiet naar je partner of op het werk, geen puf hebt om ‘aardig’ te doen, frustratie, boosheid door je lichaam giert en het gevoel van onmacht je overnemen, zak je in elkaar. Letterlijk. Huilend op de grond of in bed. Je wilt je het liefst verstoppen voor de grote, boze wereld.

Het is dat moment, dat je je zo klein voelt. Kwetsbaar. Alsof er geen uitweg is uit dit donkere hol. Het is het moment erna, de avond of volgende dag, dat je denkt: ‘kom op, doorgaan, ik kan niet bij de pakken neerzitten, er zijn immers veel mensen die op mij rekenen’. 

Dus je gaat weer door, verder, op dezelfde manier. Maar dan merk je met verloop van tijd, dat alle deze onprettige en negatieve gedachten, stemmen in je hoofd en je emoties – je hebben ingehaald. 

Je bent op. Te verdrietig. Echt ongelukkig. 

Je voelt aan alles dat je niet meer verder kunt, wilt, op deze manier.  Je wil het anders, zorgelozer, gezonder, vrolijker, liefdevoller. Je weet alleen niet waar te beginnen en hoe dit te doen.

Heb jij het gevoel dat?

Door je drukke leven…

en veeleisende baan, het je veel moeite kost om de rust te pakken die je zo verdiend

Allemaal to-do lijstjes…

in je hoofd aan het afwerken bent, terwijl je met je kinderen of partner quality time hebt.

Je staat altijd AAN…

met een opgejaagde staat en als je emotioneel wordt, vlucht je liever in je iPhone dan dat je je gevoelens confronteert.

Je elke avond…

uitgeblust op de bank zit. Je hoofd vol, lichaam gespannen en energie op. Je hebt vaak rug-, buik, of hoofdpijn.

Het is tijd!

Om een leven voor jezelf te creëren, vanuit gezondheid en liefde, op jouw voorwaarden en daarmee een stralend voorbeeld te zijn naar de (kleine) mensen om je heen!

Want jij doet ertoe. Jij bent belangrijk. Jij hebt hier te zijn. Jouw behoeften, verlangens en wensen doen ertoe. Jij mag er zijn. In alle vormen dat je komt. Ik kan mij voorstellen dat dit besef, voor jou misschien nog niet zo sterk is als bij mij. Ik begrijp het. Want tot 15 jaar geleden had ik nog nooit dit soort teksten gehoord. En tot 10 jaar geleden, kon ik dit helemaal niet voelen, laat staan belichamen.

Door een aantal situaties in mijn leven, zakte ik steeds meer in dit besef. De komst van mijn eerste kindje veranderde iets in mij. 10 jaar als mede-ondernemer was een harde en leerzame rit. Maar wat de klap op de vuurpijl was, was het ongeluk van een 15 meter hoge klif in Curaçao. Het hele verhaal kun je teruglezen op mijn website bij ‘wie ben ik’. Mocht je nieuwsgierig hiernaar zijn ☺

We hebben het al talloze keren gezien dat het voor de vrouwen die bij ons komen mogelijk is om dit ook echt te beseffen en te belichamen.

Hoe? Door in contact te komen jouw gedachten en emoties. Jouw gevoel dat leeft in jouw hart. Jouw behoeften, verlangens en passies. Je innerlijke stem te horen en voelen, die jou altijd onvoorwaardelijk en liefdevol toespreekt;

Jij kunt alles bereiken wat je wilt.

Wij kunnen jou daarbij helpen

 

Download hier ons gratis E-book met de Devi Yoga Methode. Een 4 stappenplan, daily self-care practice, om uit je hoofd, in je lichaam te zakken en jou in verbinding met je hart brengt.

Namaste, ik ben Kim,

Ik besluit om een sprong in het diepe te nemen.

Een sprong van 15 meter hoog in Curacao, met als doel om over mijn hoogtevrees af te komen, pakt het helemaal verkeerd uit en eindigt het in een lelijke val. Paar dagen later, als mijn gezin even de deur uit is, breek ik. Wat had ik godsnaam gedaan? Wat ben ik hier eigenlijk goed uit gekomen. Want wat nou, als ik een dwarslaesie had gehad? Dan was mijn leven zoals ik kende, waar ik zo van genot, over geweest. 

En toen kwam de grote vraag in me op; als ik een dwarslaesie had gehad, waar had ik dan de meeste spijt van gehad in mijn leven?

Het antwoord was dat ik in de zaak was gebleven, die ik samen met mijn man meer dan 15 jaar runde. Ik wilde mijn man, collega’s, partners, ouders niet teleurstellen. Ik was bang om alle gemakken die ik ondertussen had opgebouwd kwijt te raken. Ik werkte ondertussen mee op de schooltijden van de kinderen en had een goed salaris. Waar deed ik nou eigenlijk moeilijk over? Terwijl ik al veel langer diep van binnen voelde dat mijn hart er niet meer lag.  

Vier weken later, sprak ik het met knikkende knieën uit naar mijn man: Ik wilde uit de zaak en verder met Devi Yoga Club, dat ik vanuit mijn passie voor Yoga in 2019 oprichtte. Een ontzettend lastig besluit om te nemen, maar ik leef maar één keer. Het is mijn leven. Ik moet doen wat mij gelukkig maakt. 

My point?

Ik weet het hoe ontzettend spannend het is om je hart te volgen. En alles dat erbij komt kijken. Soms vind je de belangrijkste lessen op de momenten dat alles helemaal tegenzit.

Ik vertel je dit; het is het waard. Het is het dubbel en dwars waard.
Om te luisteren en toegeven aan je diepste verlangens, behoeften en passies. Want je leeft maar 1 keer. Dus vind jezelf het waard.  

Om een leven voor jezelf te creëren, vanuit gezondheid en liefde, op jouw voorwaarden. Wees daarmee een stralend voorbeeld voor de (kleine) mensen om je heen.  

Klik hier om mijn hele verhaal te lezen

Zij gingen je voor en creëerden een leven vanuit gezondheid en liefde, op hun voorwaarden

{

Bedankt voor deze unieke yogales, dit yoga event. Het was er eentje die ik niet snel zal vergeten. De intentiekaartjes in de boom, de bloem, je meditatie maakte het compleet! Namaste, Liefs,

Tessa
{

Lieve Kim ontzettend bedankt voor deze fijne les. Je hebt een fijne energie en ik voelde me erg in mijn kracht gezet door de flow en meditatie. Namaste. PS. ook bedankt aan de lieve assistente Lovina, echt een topper!

Dewi
{

Ik kwam met spanning in mijn lijf naar het event. Door allerlei drukte. Nu voel ik me heerlijk relaxt.

Anja
{

In een heerlijk ontspannen sfeer met een heerlijke stem ben ik bewust geworden van mijn eigen zijn. En leer ik weer lief te zijn voor mezelf. Dank je wel en liefs

Annette
{

Dank je wel voor deze fijne les. Ik kon niet alle oefeningen goed uitvoeren maar ik heb genoten! Liefs

Gera
{

Ik heb op dit moment juist geen gedachten, wat heel positief is 🙂

Lucie

Door een aantal situaties in mijn leven, zakte ik steeds meer in dit besef. De komst van mijn eerste kindje veranderde iets in mij. 10 jaar als mede-ondernemer was een harde en leerzame rit. Maar wat de klap op de vuurpijl was, was het ongeluk van een 15 meter hoge klif in Curaçao. We hebben het al talloze keren gezien dat het voor de vrouwen die bij ons komen mogelijk is om dit ook echt te beseffen en te belichamen.

Kim owner Devi Yoga Club

Product aanbod

Yogalessen

Yoga Retreat

Yoga Events

Biotensor Sessie

Podcast

Beluister mijn podcast ‘ontdek je innerlijke wereld’ en leer hoe jij je gedachten en emoties kunt zien, voelen, herkennen, erkennen, begrijpen en accepterend d.m.v. de kennis, tips, tools en persoonlijke ervaringen die ik daar deel.

Nieuwsbrief

Beluister mijn podcast ‘ontdek je innerlijke wereld’ en leer hoe jij je gedachten en emoties kunt zien, voelen, herkennen, erkennen, begrijpen en accepterend d.m.v. de kennis, tips, tools en persoonlijke ervaringen die ik daar deel.

Social media

Bekijk mijn video avonturen, en ontdek hoe ik met vallen en opstaan mijn beste leven probeer te leven. In alle rollen die ik vervul (ondernemer, yogi, kim, moeder, partner, vriendin etc)

KOM IN CONTACT MET JOUW GEDACHTEN EN EMOTIES. JOUW GEVOEL DAT LEEFT IN JOUW HART.